Op een bijzondere plek, tussen de Maas en de Waal ligt deze tuin. Buitendijks met uitzicht op de Waal. In de verte zie je de schepen voorbij varen. Bij hoog water komt de rivier dichterbij, soms staat het water in de tuin.

De tuin ligt op een helling. Op het bovenste deel staat een houten tuinhuis. Via een smalle doorgang kom je bij het onderste deel met het spectaculaire uitzicht.

De bewoner wilde graag het ruige, natuurlijke karakter van de tuin behouden. Maar zoals het was kon de tuin nauwelijks worden gebruikt. Door de helling kon je nergens goed zitten.

Het ontwerp benadrukt het bijzondere van deze plek en heeft zo min mogelijk impact op de situatie. Het heeft een ruim terras bovenaan en een kleiner terras aan de rand, beide zo gepositioneerd dat je goed zicht hebt op de omgeving en zelf verscholen zit.

De vorm van de terrassen benadrukken dat het een uitzichtpunt is. Er is gekozen voor grote stenen met daartussen groen zodat het water makkelijk kan wegzakken.

De landelijke, gemengde hagen worden hersteld. Hiermee worden vlechtheggen gemaakt. Voor de leibomen die nodig zijn voor privacy is een bloesemboom gekozen. Dit past mooi bij de vlechtheggen want ook daar zitten veel struiken in die bloesem hebben in het voorjaar.

Bij de beplanting is gekozen voor soorten die bijdragen aan de biodiversiteit.

De tuin wordt op dit moment aangelegd door Aardkracht Tuinen.

Terrassen en paden zijn gereed, zicht vanuit trapje
Terrassen en paden zijn aangelegd, zicht vanuit het weiland
Oude situatie, bij hoog water
Oude situatie, bij hoog water
Oude situatie