wilde bij op dovenetel

De ontwerper

Monique Vael, ecologisch tuinontwerper

Monique Vael

Ecologisch tuinontwerper

Even voorstellen

Ik ben opgegroeid op een boerderij en ben al van jongs af aan gefascineerd door de natuur. Midden in de polder heb je vrij zicht op de elementen, ritme, structuur, hoe het landschap verandert met de seizoenen. Het heeft mijn gevoel voor schoonheid gevormd.

Na een studie tot docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en een studie Mediatechnology aan universiteit Leiden heb ik jarenlang gewerkt in de IT als Informatie Analist en als Product Owner. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het inventariseren van wensen en eisen van diverse gebruikersgroepen en dit te vertalen naar een samenhangend ontwerp.

Een aantal jaar geleden besloot ik mijn passie te volgen. Ik wil graag onze omgeving mooier en aangenamer maken. Daarom richt ik me op het ontwerpen van stadstuinen. De leefbaarheid in steden kan enorm worden verbeterd als er meer natuur in de stad is. Elke tuin, daktuin en balkon kan daar aan bijdragen. Als steden groener zijn dan leveren zij ook een positieve bijdrage aan het klimaat. Ook al zijn stadstuinen vaak niet groot, stadstuinen kunnen samen het verschil maken.

Ik heb daarom een nieuwe studie gedaan: ecologisch tuinontwerpen bij het IPD. Mijn kennis vul ik steeds verder aan, onder andere met de cursus “Biodivers ontwerpen” bij de ontwerpacademie in Boskoop en de workshop “groene daken aanleggen” bij Groendak.

Bent u benieuwd wat ik voor u kan doen? Ik kom graag langs voor een eerste, vrijblijvende, kennismaking.